Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Tolkien-napot tart április 6-án az Országos Idegennyelvű Könyvtár

MTI - 2024.04.04.

Egész napos családi programokkal és új Tolkien-gyűjteményével várja az érdeklődőket szombaton az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) és a Magyar Tolkien Társaság.

A J.R.R. Tolkien munkásságát megidéző Tolkien-napon a Magyar Tolkien Társaság által letétbe helyezett csaknem 100 kötetes gyűjtemény átadása után előadások, workshopok, tolkieni ihletésű társasjátéksarok, különleges nyelvlecke, valamint kézműves foglalkozások és filmes replikák várják az érdeklődőket az Országos Idegennyelvű Könyvtárban - tájékoztatta az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) az MTI-t csütörtökön.
A látogatók készíthetnek tündeírásos emléklapot, megtanulhatják a tündehajfonás fortélyait, valamint részt vehetnek kvízjátékokban és közös éneklésben, de válogathatnak a Középfölde-vásár kínálta termékekből is. Emellett lesz gyöngyfűzés és könyvjelzőkészítés.
Az OSZK tájékoztatója szerint a szórakoztató családi nap elősegíti az olvasás népszerűsítését, a kreativitás fejlesztését, támogatja a nyelvtanulás iránti igény kialakulását, az idegen nyelvű irodalom és a zeneművészet megismerését.
Az OSZK szervezeti egységeként működő Országos Idegennyelvű Könyvtár a magyarországi nyilvános szakkönyvtárak egyik legfiatalabb intézménye, amelynek faladata az eredeti nyelvű, elsősorban kortárs világirodalmi, zenei és nyelvészeti tárgyú dokumentumok gyűjtése, valamint a magyarországi nemzetiségi könyvtárak koordinációja. Mindemellett közkönyvtári feladatokat is ellát az intézmény: rendszeresen szervez koncerteket, felolvasóesteket és könyvbemutatókat - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Szántó T. Gábor: A jazzprofesszor – Az Élet és Irodalom 2024/21. számából

Az Élet és Irodalom 21. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés