Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Egy világ nem elég: magyar jezsuiták Dél-Amerikában – kamarakiállítás az ELTE Egyetemi Könyvtárában

MTI - 2023.09.12.

A jezsuita gyűjtemény különleges kiadványait bemutató kiállítás nyílik szombaton Budapesten, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban a Kulturális örökség napjai programsorozat részeként.

Az MTI-hez eljuttatott beharangozó szerint az idei programsorozat részeként az intézmény jezsuita gyűjteményének néhány különleges kiadványát is bemutatják az Unus non sufficit orbis - Egy világ nem elég: magyar jezsuiták Dél-Amerikában címmel nyíló kamarakiállításon.
Emellett az érdeklődők megtekinthetik a restaurátor-műhelyt, több alkalommal is lesz vezetett épülettörténeti séta, Buzogány Dezső kalligráfus foglalkozásán pedig betekintést nyerhetnek a szépírás művészetébe.
A tájékoztatás szerint a könyvtár restaurátorainak vezetésével a látogatók ízelítőt kaphatnak a papíröntés és a könyvfűzés technikájából, valamint feltárulnak a könyvtár régi nyomtatványainak és egy 19. századi történelmi társasjátéknak a titkai is. Az eseményen a Coquette duó dzsesszkoncertje szórakoztatja a látogatókat.
Az intézmény részletes programja a Kulturális örökség napjai hivatalos honlapján (http://oroksegnapok.gov.hu/helyszin/1082) olvasható.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 0618Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés