Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

A Pöttyös Panni-sorozat gyerekrajzpályázatának legjobb alkotásaiból nyílik kiállítás a Deák17 Galériában

MTI - 2024.01.29.

A Pöttyös Panni-mesesorozat 70 éves évfordulója alkalmából kiírt gyermekrajzpályázat legjobb alkotásaiból nyílik szombaton kiállítás Budapesten, a Deák17 Galériában.

Hetven éve, 1953-ban került a könyvesboltok polcaira a Szepes Mária által írt Pöttyös Panni első kötete, ami az évek során sorozattá bővült. A Pöttyös Panni könyveket gondozó Móra Könyvkiadó tavaly országos gyerekrajzpályázatot hirdetett, Szepes Mária születésének 115., a Pöttyös Panni születésének 70. évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria az MTI-t hétfőn.
A Móra Könyvkiadó által szervezett, óvodásoknak és kisiskolásoknak kiírt alkotói pályázatra csaknem 800 munka érkezett határon túlról is, egyénileg és csoportosan is pályáztak a gyerekek.
A szombattól látható kiállításra a kiadó és a Szepes Mária Alapítvány közösen válogatta ki a legjobb műveket. A tárlat február 24-ig tart nyitva.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Weiss János: Immanuel Kant 300 – Az Élet és Irodalom 2024/16. számából

Az Élet és Irodalom 16. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés